المقادير
- 3 x كوب زيت ذرة
(أو زبدة)
- 2 x كوب سميد
- 1 x كوب لبن كامل الدسم
- 1 x كوب جوزهند (مبشور)
- 1 x معلقة صغيرة باكينج بودر
- 1 x كوب سكر
مقادير شربات السكر
- 1 x كوب ماء
- 2 x كوب سكر
- 2 x معلقة صغيرة ماء زهر
- 2 x معلقة صغيرة عصير ليمون
الخطوات
- فى بولة كبيرة هنضيف السميد والسكر والباكينج بودر وجوز الهند والزيت ونقلب كويس جدا.
- أثناء التقليب هنضيف اللبن شوية شوية لحد ما العجينة تتماسك بحيث لا تكون صلبة ولا سائلة, مهم قوام العجين يكون متوسط.
- هنجيب صينية وندهنها بالزيت ونفرد فيها العجين بالسمك المطلوب وممكن نرش مكسرات على الوش حسب الرغبة.
- هندخل الصينية الفرن على درجة حرارة 200 لمدة 15 دقيقة أو حتى تنضج الهريسة.
- فى بولة كبيرة هنضيف السميد والسكر والباكينج بودر وجوز الهند والزيت ونقلب كويس جدا.
- أثناء التقليب هنضيف اللبن شوية شوية لحد ما العجينة تتماسك بحيث لا تكون صلبة ولا سائلة, مهم قوام العجين يكون متوسط.
- هنجيب صينية وندهنها بالزيت ونفرد فيها العجين بالسمك المطلوب وممكن نرش مكسرات على الوش حسب الرغبة.
- هندخل الصينية الفرن على درجة حرارة 200 لمدة 15 دقيقة أو حتى تنضج الهريسة.
هنحضر شربات السكر
-
- بعد ما تخرج الصينية من الفرن هنصب عليها الشربات وتقدم.. بالهنا والشفا
- بعد ما تخرج الصينية من الفرن هنصب عليها الشربات وتقدم.. بالهنا والشفا
ملاحظات
- ممكن نستخدم كمية أقل أو أكثر من اللبن على حسب حاجة العجينة.
- نراعى ان شربات السكر يكون تقيل قليلا.
- ممكن نستخدم كمية أقل أو أكثر من اللبن على حسب حاجة العجينة.
- نراعى ان شربات السكر يكون تقيل قليلا.
